Ontdek Umbrië Umbria

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Voel je thuis in Umbrië

Recepten

Mijn passie voor koken en bakken begon al op jonge leeftijd met het bakken van koekjes en taarten. Daarna volgden de “liflafjes”, zoals mijn moeder ze noemde, gerechten uit andere landen.

De Nederlandse keuken, zoals mijn moeder kookte was nooit echt mijn ding. Zij kookte alles “dood”. Pas de laatste jaren door toedoen van vele bevlogen koks en hun recepten, is mijn belangstelling voor de Nederlandse keuken weer groeiende.

Toen ik trouwde en kinderen kreeg, werd koken meer een routine, maar zondags maakten we altijd iets bijzonders klaar. Vaak iets uit een van de vele kookboeken, die ik inmiddels verzameld had of een nieuw recept uit een tijdschrift.

De Italiaanse keuken was altijd al een van mijn favoriete, maar sinds ik hier woon en werk, ben ik mij daar steeds meer in gaan verdiepen en heb hier menige cursus koken gevolgd. Daarnaast heb ik vele Italiaanse vriendinnen, die mij de fijne kneepjes verder leren.

Naast de Italiaanse keuken bak ik altijd mijn eigen brood en broodjes. De bakker is 15 minuten rijden en ik ben dol op vers brood  ’s morgens, dus dan kan je het beter zelf bakken, nietwaar?

Een tijd heb ik met een broodmachine gewerkt, maar tegenwoordig vind ik het veel fijner om het gewoon met hand te doen. Je bent dan veel flexibeler, bovendien is het vaak veel beter om het langer te laten rijzen en als je, zoals ik het vaak doe, kost het je nauwelijks extra tijd, is het resultaat vaak veel lekkerder en kan je maken wat je wilt.

 

Je vindt hier recepten van gerechten, die we regelmatig bij Le 4 Stagioni serveren en waar mijn gasten graag het recept van wilden hebben.

 

Buon Appetito!

Pasta all' Amatriciana

Pasta all' Amatriciana

  Een simpele, maar verrukkelijke pasta met verse tomaten en spekjes   Ingrediënten voor 4 pers 400 g spaghetti ..

Lees verder

Pollo al Forno, Kip uit de Oven

Pollo al Forno, Kip uit de Oven

  Een gemakkelijk recept, dat niet veel voorbereiding vraagt en heel geschikt is voor als je gasten krijgt en je niet de hele tijd i..

Lees verder

Crostata al Limone Meringata

Crostata al Limone Meringata

  Een niet zure, geen zoete, maar een heerlijke citroentaart met meringue   Ingrediënten voor het deeg 200 g b..

Lees verder

Cipolle Ripiene

Cipolle Ripiene

  Afgelopen week ben ik naar de "Sagra della Cipolla" in Cannara geweest en een van de gerechten die daar op tafel kwam zi..

Lees verder

Budino al cioccolato con amaretti

Budino al cioccolato con amaretti

​ ​ Voor sommigen is chocolade onweerstaanbaar lekker. Maar het mooie is: het is ook nog eens púúr gezond. Hoe donke..

Lees verder

Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco is een heerlijk winters stoofgerecht van oorspronkelijk kalfsschenkel, maar je kunt ook runderschenkel gebruiken. Ik gebruik soms o..

Lees verder

Pasta al Limone

Pasta al Limone

  Pasta met citroen en kruiden. Dit eenvoudige zomerse recept van de Amalfikust, waar de citroenen langs de straat voor het oprapen ..

Lees verder

Kippensoep

Kippensoep

  Soms als het van dat grauwe, grijze Hollandse weer is, verlang ik naar een geurend bord kippensoep, waar je zo heerlijk warm ..

Lees verder

Tiramisu met speculaas en advocaat

Tiramisu met speculaas en advocaat

  Van de zomer heb ik van Belgische gasten een pot Tokkelroom gekregen. Bij het schoonmaken van de koelkast kwam ik deze pot weer te..

Lees verder

Abonneer je

Gratis tips over Umbrië

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni ligt in het hart van Umbrië. Laat ons je dromen vervullen en geniet van een vakantie, die je nooit zult vergeten.

B&B Le 4 Stagioni

Kijk rond op onze website om te zien wat Umbrië te bieden heeft en wat wij voor jou in petto hebben.
Tot ziens in Umbrië!