Ontdek Umbrië Umbria

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Voel je thuis in Umbrië

Umbrië

Umbrië is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, tabakplanten en zonnebloemen. Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, ligt in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer van Corbara en het Trasimeense Meer.

Umbrië heeft een zacht mediterraan klimaat; de zomers zijn droog en zonnig, maar de winters kunnen behoorlijk koud en nat zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen.

Umbrië grenst in het westen aan Toscane, in het oosten aan Le Marche en de Apennijnen en in het zuiden aan Lazio.
De oppervlakte van de regio bedraagt 8.456 km² en er zijn 825.826 inwoners.
Umbrië wordt gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke geschiedenis, die nog overal zichtbaar is.

Panorama Umbria

De regio is genoemd naar de Umbri, een stam die zich in de regio vestigde in de 6e eeuw v.Chr. Hun taal was het Umbrisch, een taal die verwant is aan het Latijn.
De Etruskische periode en de Middeleeuwen vormen het hoogtepunt uit de Umbrische geschiedenis. De steden groeiden uit tot vorstendommen, die de omliggende gebieden overheersten.

Umbrië is een prachtige streek in Italie. Uitstekend geschikt voor een vakantie vol ontspanning, genietend van de natuur en cultuur, maar ook van alle culinaire geneugten.

Wat is er te zien of te doen?

Steden & Dorpen

Steden & Dorpen

De belangrijkste historische en artistieke rijkdommen van Umbrië zijn te vinden in de steden: Perugia, Assisi, Gubbio, Orvieto, Todi, ..

Lees verder

Parken

Parken

Umbrië staat bekend als “het groene hart” van Italië, toch is maar slechts 7% beschermd natuurgebied. Umbrië h..

Lees verder

Trasimeense Meer

Trasimeense Meer

Het “Parco del Lago di Trasimeno” is het grootste van de 6 Regionale Parken in Umbrië. Het is een van de belangrijkste ..

Lees verder

Sportief & Actief

Sportief & Actief

Of het nu wandelen, fietsen of raften is, er is voor elk wat wils, als je op zoek bent naar een sportieve activiteit. Ben je niet zo spor..

Lees verder

Recepten

Recepten

Mijn passie voor koken en bakken begon al op jonge leeftijd met het bakken van koekjes en taarten. Daarna volgden de “liflafjes”..

Lees verder

Winkelen in Umbrië

Winkelen in Umbrië

​ ​ Gewone winkels vind je overal. In Umbrië zijn een aantal winkels met prachtig handwerk of bijzondere artikelen. Ik heb ee..

Lees verder

Abonneer je

Gratis tips over Umbrië

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni ligt in het hart van Umbrië. Laat ons je dromen vervullen en geniet van een vakantie, die je nooit zult vergeten.

B&B Le 4 Stagioni

Kijk rond op onze website om te zien wat Umbrië te bieden heeft en wat wij voor jou in petto hebben.
Tot ziens in Umbrië!