Blog Anneke

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Feel at home in Umbria

Eet, Proef en Beleef Umbrie

Eet, Proef en Beleef Umbrie

Ontspannen met Smaak

7 daagse culinaire beleving

Relaxen, bijtanken, proeven, eten, beleven.

Nieuwe energie en inspiratie opdoen!

Umbrië, het ‘groene hart van Italië’, bekend om zijn prachtige natuur, maar dat niet alleen. Umbrië staat ook bekend om zijn rustieke keuken. Originele recepten en authentieke gerechten, eeuwenlang overgedragen van generatie op generatie.

Italië heeft een bijzondere eetcultuur, waarin tijd, aandacht en genieten nog belangrijke ingrediënten zijn. Met veel plezier laten wij je kennis maken met de mediterrane keuken en nemen we je mee in Italiaanse sferen. 7 dagen lang genieten van het goede leven.

Van oudsher eet men in Umbrië, wat van het land en het water komt. Puur, vers en lokaal. Door de ongerepte omgeving is het eten van uitzonderlijke kwaliteit en dat proef je!

Verse pasta, artisjokken, asperges, truffels, paling, wild zwijn. De beroemdste vleeswaren, de lekkerste wijnen.

Kom naar Umbrië, dé culinaire hotspot van Italië.

 

Keer op keer komt in wetenschappelijke publicaties het mediterrane voedingspatroon als 1 van de beste voedingspatronen naar voren, als het gaat om gezond ouder worden. En gezond ouder worden, dat willen we allemaal. Toch?

Des te schrikbarender zijn de recente cijfers, die het Erasmus Medisch Centrum in november 2015 naar buiten bracht. Naar schatting zal in Nederland één op de drie mensen diabetes ontwikkelen. En ongeveer de helft van alle mensen in Nederland bereikt het voorstadium van diabetes, met alle chronische klachten, die daarmee gepaard gaan (metabool syndroom).

In december deed het RIVM daar nog een schepje bovenop, door een forse toename van hart- en vaatziekten te voorspellen. Natuurlijk speelt de vergrijzing een rol in deze cijfers, maar de werkelijke reden is vooral een ongezonde leefstijl, aldus het RIVM. En dat is goed nieuws, want dat betekent, dat je zelf veel kunt doen om gezond en vitaal te blijven!

Tijd om kennis te maken met de mediterrane levensstijl. Uit veel onderzoeken blijkt namelijk de beschermende werking van het mediterrane voedingspatroon. Zij voorkomt en vermindert een ongelooflijk arsenaal aan klachten en aandoeningen, die het westerse voedingspatroon juist in de hand lijkt te werken. Eigenlijk is het woord 'voedingspatroon' niet helemaal juist, want het is veel meer een levensstijl. Een gezonde levensstijl, waar genieten voorop staat. Dat gaat namelijk heel goed samen.

 

eet, proef en beleef umbrie

In deze fantastische week maak je kennis met de mediterrane levensstijl. Tijdens de workshops krijg je informatie over de samenstelling van de recepten en de gezondheidsvoordelen van de mediterrane keuken. We werken met recepten, die de culinaire rijkdom van Umbrië weergeeft. Aan het einde van de week krijg je de recepten en alle bijbehorende informatie in een mooi naslagwerk mee naar huis.

Deze reis wordt georganiseerd door praktijk Buon Appetito en B&B Le 4 Stagioni

Wil je meer weten, lees dan voor de programmadetails en prijs e.d. verder op culinaire reis Umbrië

Subscribe

Free tips on Umbria

B&B Le 4 Stagioni

Let us fulfill your dreams and enjoy a holiday you'll never forget.

B&B Le 4 Stagioni

Look around our website to see what Umbria has to offer and what we have in store for you. See you in Umbria!