Blog Anneke

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Feel at home in Umbria

Giro d’Italia in Umbrië

Giro d’Italia in Umbrië

De 10e etappe van de Giro d'Italia op 16 mei is een individuele heuveltijdrit tussen Foligno en Montefalco. Het parcours telt 39,8 kilometers en eindigt met een licht oplopend stuk van 4,5 km.

Pakt Dumoulin de maglia rosa?

 

route Giro d'Italia etappe 10 Foligno Montefalco

 

Matteo Pelucchi vertrekt om 12:45 als eerste renner, terwijl de eerste tijdritspecialist twee minuten later van het startpodium rolt: Marcin Bialoblocki.

Neerlands trots Tom Dumoulin start om 16:18
Nairo Quintana, de dager van de roze trui, is de laatste renner, de Colombiaan start om 16:24.

 

start in Foligno Giro d'Italia 2017

 

De 10e etappe is de eerste van twee tijdritten in de 100e Giro d’Italia. Startplaats is Foligno, een plaats in de Midden-Italiaanse regio Umbrië. In het hart van de stad staat een romaanse kathedraal uit de 12e eeuw. Folignio was in de Giro van 2014 zowel finish- als startplaats en in 2016 won André Greipel er de 7e etappe.

De tijdrit begint met een vrijwel vlakke aanloop van 9,8 km. naar het eerste meetpunt in Bevagna. Dit vestingplaatsje rust op oude Romeinse fundamenten en is één van de mooiste dorpjes van Italië.

 

Giro d'Italia tijdrit halverwege bij Bastardo

 

Vanaf kilometer 12,7 klimt het parcours in 5,2 kilometer tegen 3,1% naar Madonna delle Grazie. De weg golft door, vanaf kilometer 20 met een stijging van 3% over 1,5 kilometer, waarna een geleidelijke afdaling naar het tweede meetpunt voert. Deze is na 28,2 kilometer in Bastardo.

Na een oplopend vals plat van een kleine 5 kilometer volgt een korte afdaling. De laatste 5,7 kilometer stijgen met ruim 2%.

 

Finish van Tom Dumoulin van de tijdrit in Montefalco

 

 

Subscribe

Free tips on Umbria

B&B Le 4 Stagioni

Let us fulfill your dreams and enjoy a holiday you'll never forget.

B&B Le 4 Stagioni

Look around our website to see what Umbria has to offer and what we have in store for you. See you in Umbria!