Blog Anneke

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Feel at home in Umbria

Nazomeren in Umbrië

Nazomeren in Umbrië

Hoewel we nu in Nederland mooi weer hebben, het einde van de zomer nadert. In ons koude kikkerlandje zal het snel afkoelen. Wil je het zomerse gevoel nog even vasthouden, kom dan nazomeren in Umbrië.

Deze regio bevindt zich in centraal Italië, dus de winterjas kan thuis blijven. Geniet van het zonnetje, het mooie landschap, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de lekkere wijn.
 

fietsen in Umbrië
 

Umbrië is prima te bezoeken, vooral in de nazomer. Het is zo’n 25 graden celsius, beter wandel- of fietsweer bestaat eigenlijk niet. Behalve schitterende natuur zijn er nog veel meer opties: eeuwenoude kerken, middeleeuwse dorpjes en nauwe straatjes, een bezoek meer dan waard.
 

wijngaarden met sagrantino druiven
 

Het einde van de zomermaanden en het begin van de herfst is tevens de tijd van de oogst. De sappige druiven worden omgetoverd tot heerlijke wijnen, met de Sagrantino, als duidelijke uitblinker.
 

olijven plukken in Umbrië
 

Ook worden de inmiddels rijpe olijven verwerkt tot heerlijke olie. De beste olijfolie van het land wordt trouwens gemaakt in het kleine stadje Trevi. Wil je alles weten over druiven en olijven, ga dan naar Torgiano. Hier vind je het MUVIT Wijnmuseum en een Olijfoliemuseum.
 


 

Verder vind je er in deze tijd van het jaar paddestoelen, met name porcini en truffels. Wil je meer van truffels weten, ga dan op mee op truffeljacht. En de echte jagers kunnen zelfs mee op wilde zwijnenjacht, met als beloning een heerlijke pasta met wild zwijn en truffelsaus.
 


 

De hoofdstad van de regio is Perugia. In de eeuwenoude stad is genoeg te zien en te doen. Verrassend is het bruisende studentenleven in de stad, net als de hippe barretjes en boetieks. Maar als je daar niet van houdt, zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden. De Corso Vannucci met de vele palazzi en de Galleria Nazionale de fontein op het Piazza IV Novembre, de Etruskische stadspoort en de Rocca Paolina zijn een bezoek meer dan waard.

 

Verlang jij ook zo terug naar die warme dagen en lange avonden op het terras?

Verleng je zomer bij B&B Le 4 Stagioni, de perfecte uitvalsbasis voor een reis door de schitterende regio Umbrië!

Subscribe

Free tips on Umbria

B&B Le 4 Stagioni

Let us fulfill your dreams and enjoy a holiday you'll never forget.

B&B Le 4 Stagioni

Look around our website to see what Umbria has to offer and what we have in store for you. See you in Umbria!