Blog Anneke

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Feel at home in Umbria

Eurochocolate, het lekkerste feest van Italië!

Eurochocolate, het lekkerste feest van Italië!

Eurochocolate is een groot evenement, wat geheel in het teken van chocolade staat. Het wordt jaarlijks in oktober gehouden in Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië.

 

Het evenement, begonnen in 1993, is vandaag het grootste en belangrijkste evenement op het gebied van chocolade in Europa. Elk jaar komen er bijna een miljoen bezoekers van heinde en verre om het festival mee te maken.

 

Eurochocolate Perugia

Eurochocolate Perugia

 

Het evenement duurt tien dagen en neemt je mee door de belangrijkste straten en pleinen van het historische centrum van de Perugia: Piazza Italia, Piazza della Repubblica, Corso Vannucci, Via Mazzini, Via Fani, Terrazza del Mercato Coperto e Piazza IV Novembre.

 

Je vindt er stands van alle Italiaanse en internationale chocolade fabrikanten. In het historische centrum organiseren zij vele evenementen, shows en culturele activiteiten. Daarnaast presenteren ook de landen, waar de cacaoboon groeit, er zich in de Rocca Paolina.

 

Eurochocolate Perugia

Eurochocolate Perugia

 

Een van de leukste evenementen is beeldhouwen door geschoolde beeldhouwers in blokken van chocolade van 1 m³. De chocolade stukken, die bij het beeldhouwen er van afvliegen, worden door de omstanders gretig opgevangen. De kunstwerken worden nadien tentoongesteld voor de duur van het evenement.

 

Eurochocolate Perugia

 

Als je van plan bent Eurocholate te bezoeken, kies dan een doordeweekse dag, of ga heel vroeg in het weekeinde.

 

Eurocholate is dit jaar van 14 tot en met 23 oktober in de beursen van Bastia Umbria en volgend voorjaar weer buiten in Perugia van 24 maart tot en met 2 april.

Eurochocolate

Subscribe

Free tips on Umbria

B&B Le 4 Stagioni

Let us fulfill your dreams and enjoy a holiday you'll never forget.

B&B Le 4 Stagioni

Look around our website to see what Umbria has to offer and what we have in store for you. See you in Umbria!