Ontdek Umbrië Umbria

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Voel je thuis in Umbrië

Reizen naar Umbrie

​Vliegtuig of auto?

Umbrië bereik je prima per vliegtuig of per auto. Het is ongeveer 1-2 uur vliegen. Met de auto is het 1516 km. vanaf Utrecht of 1375 km. vanaf Brussel, dus reken op twee dagen rijden.

De keuze tussen met de auto of het vliegtuig naar Italië reizen is een kwestie van persoonlijke voorkeur of een simpel rekensommetje tussen de autokosten (benzine, tol, overnachting) en de vliegkosten incl. autohuur. Kom je slechts een weekje, dan is vliegen met een van de "prijsvechters" meestal voordeliger, let dan wel op de bijkomende kosten. Tijdig boeken levert in de regel het voordeligste tarief op. Op alle vliegvelden kan je een auto huren. 

 

Rondtoeren in een Fiat 500

Reizen per auto

Met behulp van een routeplanner kan je heel gemakkelijk de route plannen van je huis naar Umbrië. De routeplanner van de ANWB geeft je daarnaast ook nog informatie over de tolkosten onderweg en de brandstofkosten.

De snelste route van Utrecht (1516 km) of Brussel (1375 km) naar Bettona gaat door Duitsland, Zwitserland (St. Gotthardtunnel) en in Italië langs Milaan en Bologna.

Voor het rijden op alle autosnelwegen in Zwitserland is een tolvignet vereist. Het vignet is te koop aan de Zwitserse grens en bij de postkantoren en tankstations in Zwitserland of bij de ANWB en kost CHF 40. Daarnaast wordt tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel. De St. Gotthardtunnel is tolvrij, maar voor de tunnel staan soms lange files, vooral op drukke zaterdagen in juli/augustus. De St. Gotthardpas (2108 m) is een alternatief, maar het is natuurlijk geen snelweg.

Voorkom lange wachttijden bij de grens en koop je vignet van tevoren bij de ANWB. Dit kan ook online je betaalt dan wat extra voor handlings- en verzendkosten.

Alternatieve routes:

  1. Zwitserland via Chur en de San Bernardinotunnel. Kijk voor actuele tarieven op San Bernardinotunnel
  2. Via München en Innsbruck over de Brennerpas (A13) naar Bolzano (1546 km vanaf Utrecht) om daar uit te komen op de E45 richting Bologna. Ook in Oostenrijk is een tolvignet verplicht. Je kunt kiezen tussen een gewoon tolvignet (sticker) en een digitaal tolvignet dat wordt gekoppeld aan het kenteken, waardoor het plakken van een sticker op de voorruit niet meer nodig is. De prijs en de geldigheid van de gewone en de digitale tolvignetten zijn hetzelfde. Het gewone vignet is koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl. Het digitale vignet is te bestellen via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder ASFINAG of via de app Unterwegs. Online bestelde digitale vignetten worden pas 18 dagen na aankoop geactiveerd. 

Tolwegen in Italië

In Italië zijn bijna alle autosnelwegen tolwegen en betaal je per traject contant of per creditkaart. Je kunt ook een tolbadge aanschaffen kosten van de badge zijn: € 21,95 voor ANWB leden en € 23,95 voor niet ANWB leden. De gebruikskosten zijn € 3 per maand, per land in de maanden dat je de badge gebruikt, naast de toltarieven op jouw traject. Voordeel is, dat je dan niet meer hoeft te wachten bij de tolpoortjes, maar gewoon door kan rijden.

- Chiasso-Milaan-Bologna-Florence-Valdichiana € 33,60
- Chiasso-Milaan-Cesena € 24,80
- Brenner-Modena-Bologna-Florence-Valdichiana € 39,50
- Brenner-Modena-Cesena € 30,80

Verkeersdrukte en werkzaamheden aan de wegen:

Zwitserland:
Van juli tot medio september moeten automobilisten ieder weekend rekening houden met files door vakantieverkeer. In juli vooral richting het zuiden, vanaf de tweede helft van juli tot eind augustus is het ook erg druk in noordelijke richting. De grootste knelpunten: met name op de A2 Bazel-Chiasso voor de St. Gotthardtunnel en de A13 Chur-Bellinzona voor de San Bernardinotunnel.

In Italië wordt er nog steeds gewerkt aan de A1 tussen Bologna en Firenze (Florence) en rond de stad Florence.

Voor actuele verkeersinformatie in Italië zie ANWB-verkeersinformatie
Informatie over de snelwegen in Italië (tol, files, e.d.) Autostrade.

Zoek je een hotelletje voor onderweg?

Op Links+Rechts van de Autobahn vind je vast wel iets van je gading.

Brandstof

In Italië kan je verschillende soorten brandstof tanken. Er zitten echter wel verschillen in prijs en verkrijgbaarheid.
Informatie vind je op Tanken in Italië.

Milieuzones

In een aantal Italiaanse steden en op een aantal Italiaanse eilanden zijn milieuzones ingesteld. Sommige gebieden zijn in bepaalde periodes niet toegankelijk en voor andere gebieden, zoals Milaan, heb je een milieuvignet nodig.
Voor meer informatie kijk op Milieuzones in Italië.

 

Ryanair vanaf airport Umbria Perugia naar Brussel

Per vliegtuig

Perugia
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Perugia, op slechts 15 km van onze Bed & Breakfast.

Transavia vliegt 2x per week vanaf 18 april tot eind oktober vanaf Rotterdam/Den Haag rechtstreeks naar Perugia
Ryanair vliegt van Charleroi 2x per week rechtstreeks naar Perugia.
Je kan ook eerst naar Milaan vliegen en dan overstappen op een vlucht van Alitalia naar Perugia of je kiest voor een rechtstreekse vlucht naar één van de andere vliegvelden in de omgeving.

Ancona
Het vliegveld Aerdorica (Falconara-Ancona) van Le Marche ligt 128 km vanaf Bettona.
Ryanair vliegt naar Falconara-Ancona vanaf Weeze/Düsseldorf en Charleroi/Brussel.

Florence (Firenze)
De luchthaven van Florence ligt 160 km van Bettona, ongeveer 2 uur met de auto.
Vanaf Amsterdam vliegt KLM naar Florence en vanaf Brussel Brussels Airlines.

Rome (Roma)
Rome heeft 2 luchthavens: Fiumicino, ligt ten Noordwesten van de stad en Ciampino ten Zuidoosten. Afstand van Fiumcino-Bettona 179km en Ciampino-Bettona 167km, ongeveer 2 uur met de auto.

naar Fiumcino met:
KLM vanaf Amsterdam
Alitalia vanaf Amsterdam en Brussel
Brussels Airlines en Ryanairvanaf Brussel
Transavia vanaf Rotterdam
Eurowings vanaf Keulen

naar Ciampino met:
Ryanair vanaf Eindhoven, Charleroi, Weeze en Hahn

Pisa
De luchthaven van Pisa ligt even ten zuiden van de stad; de afstand naar Bettona is 227km, ongeveer 3 uur met de auto (incl. benzine en koffiestop)
Vliegen van Amsterdam met Transavia
Vliegen van Charleroi, Eindhoven, Maastricht, Weeze of Hahn met Ryanair

 

Autoverhuur

Op alle luchthavens en grotere stations kan je een auto huren. Ook is het mogelijk om een auto te huren in plaats "A" en terug te brengen in een andere plaats.
Veel van onze gasten hebben goede ervaringen met Autoverhuur-Italie, andere bekende verhuurders zijn Avis, Hertz, Europcar, Budget, of SicilybyCar.

Let op de huurprijs is vaak laag, maar men wil je vaak een dure all risk verzekering verkopen. Advies: neem voor vertrek foto's van eventuele schade aan de auto en lever de auto altijd zelf met een volle tank in, anders worden er ook aftankkosten in rekening gebracht. Bij de balies van deze bedrijven zijn in het hoogseizoen vaak lange wachttijden.

 

Per (auto)trein

Wil je op je vakantiebestemming je eigen auto bij je hebben, maar heb je geen zin in de autoreis, die soms gepaard gaat met files en stress? Neem dan de autotrein. Deze slaaptrein vervoert je auto, terwijl je heerlijk rustig in een slaapcoupé zit (of ligt).

Als je reist met de autoslaaptrein betaal je geen tol, heb je voldoende beenruimte, spaar je benzinekosten en eventuele hotelovernachtingen. In de zomer staat de AutoSlaaptrein iedere vrijdagavond voor je klaar in Düsseldorf om je veilig en comfortabel naar Verona te brengen.

 

Trein alternatief voor vliegtuig, station Assisi

Zonder auto kan natuurlijk ook. Er zijn vanuit Nederland en België goede treinverbindingen naar Perugia (Ponte San Giovanni) of Assisi. Plan je reis met de Internationale Treinplanner en binnen Italië Treinplanner Italia

Houd er wel rekening mee, dat Le 4 Stagioni 3 km buiten het dorpje Bettona ligt en dat het openbaar vervoer minder frequent rijdt dan in Nederland. Dus wil je iets meer van de omgeving zien, kan je beter een auto huren op luchthaven of op het station. Een alternatief voor een auto is een brommer huren, bijv. de vermaarde Vespa.

 

Een knal rode vespa, heerlijk om op rond te toeren

 

Abonneer je

Gratis tips over Umbrië

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni ligt in het hart van Umbrië. Laat ons je dromen vervullen en geniet van een vakantie, die je nooit zult vergeten.

B&B Le 4 Stagioni

Kijk rond op onze website om te zien wat Umbrië te bieden heeft en wat wij voor jou in petto hebben.
Tot ziens in Umbrië!