Blog van Anneke

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Voel je thuis in Umbrië

Hoe doen ze het?

Hoe doen ze het?

Gisteravond heb ik met vrienden gegeten bij Il Cerreto, een agriturismo met restaurant in Passaggio di Bettona. We waren met 9 personen en we hebben genoten.

Na binnenkomst werden we verrast met een antipasto van in deeg gefrituurde groentes, wat plakjes “coppa di testa”, wat gedroogde en gepeperde stukjes ham en een glaasje prosecco. Ondertussen konden we een keuze maken uit het menu.

Een aantal van ons hadden hier al vaker gegeten, maar voor mij was het de eerste keer. Ik kende ze al wel van paar buffetten, waar zij de catering hadden gedaan. Veel van hun producten komen van hun eigen boerderij of anders van bevriende producenten. Alles van goede kwaliteit.

Als voorgerecht kies ik “parmigiana di cipolle” en als hoofdgerecht “baccalà in umido”, de andere kiezen, net zoiets of een pasta en daarna vlees of vis. Sommige gerechten, delen we, omdat het anders te veel zou zijn. We drinken er een lekkere Montefalco Rosso bij. Vervolgens kiezen we nog een toetje. Aangezien het nu carnaval is, zijn er ook typische carnavals toetjes, zoals, frappe of ook wel ciacchiere genoemd, crescionda, een chocolade taartje en een soort oliebolletjes, die hier fritelle heten. Tot slot nemen we allemaal nog een kopje koffie. 

Hoe doen ze het?

Als we de rekening krijgen is het totaal € 147, nog geen € 17 per persoon. We hebben verrukkelijk gegeten, 1 persoon in de keuken en 1 persoon in de bediening, het was heerlijk warm binnen en totaal geen andere gasten. Ik begrijp niet, dat ze het  voor die prijs kunnen aanbieden. Natuurlijk betalen we wat meer, maar dan nog... Wij hebben een fantastische avond gehad!

Il Cerreto
Via Perugia, 285
06080 Bettona (PG)
Umbria - Italia   
Tel. +390759869050
http://www.agricer.it

Abonneer je

Gratis tips over Umbrië

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni ligt in het hart van Umbrië. Laat ons je dromen vervullen en geniet van een vakantie, die je nooit zult vergeten.

B&B Le 4 Stagioni

Kijk rond op onze website om te zien wat Umbrië te bieden heeft en wat wij voor jou in petto hebben.
Tot ziens in Umbrië!