Blog van Anna

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Sentirsi a casa in Umbria

Coronavirus en reizen naar Umbrië

Coronavirus en reizen naar Umbrië

Sinds het Coronavirus ons normale leven heeft verstoord, krijg ik steeds vaker vragen over en hoe zit het met onze vakantie in Umbrië, wat mag wel en wat niet en kunnen we uberhaupt komen? Van alle kanten hoor en lees ik momenteel meningen over op vakantie gaan, maar wat is nou waar en niet waar?
Vandaar dat ik hier voor jullie de situatie bijhoud.

Update 5 juni 2020

Fase 3 in Italië

Op 3 juni is in Italië fase 3 ingegaan, dat betekent dat 

  • de grenzen voor alle Schengenlanden geopend zijn en er binnen Italië weer vrij gereisd mag worden
  • alle winkels, restaurants, bars en musea al vanaf 18 mei open zijn. Het normale leven is weer mogelijk!
  • mondkapjes verplicht zijn in afgesloten ruimtes, het openbaar vervoer en daar waar je je niet aan de minimale afstand van 1 m kan houden.

Reisadvies

Per 15 juni gaat het reisadvies van Nederland en België voor Italië van oranje naar geel. Je kunt dus weer op vakantie naar Italië!

Ga wijs op reis, dat zei premier Rutte op 3 juni en hij heeft gelijk: wees alert, er blijven risico’s. De situatie rond het coronavirus kan elk moment veranderen. Ben je van plan om op reis te gaan, check het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dan weet je of je naar het land kunt reizen en wat de situatie ter plekke is. 

Ben ik verzekerd als ik naar een ‘geel’ land ga? 

Kijk je reisverzekering en/of zorgverzekering voor vertrek goed na en neem bij vragen over de polisvoorwaarden contact op met je verzekeraar. De ANWB is één van de weinige verzekeraars die de mogelijkheid biedt om extra annuleringsredenen af te sluiten waaronder besmetting. 
Je ziektekostenverzekering betaalt in principe wel gewoon de rekening van de behandeling voor het virus (op basis van de vergelijkbare Nederlandse kosten).

Reizen per auto

Als je door Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk naar Italië wilt reizen zijn er op dit moment geen problemen. Zwitserland heeft vandaag (5 juni) aangegeven dat ook zij vanaf 15 juni de grenzen openen en dat geldt ook voor Oostenrijk.

Reizen per vliegtuig

Ryanair vliegt weer vanaf 4 juli vanaf Charleroi naar Perugia. Transavia heeft nog niet bevestigd, wanneer zij hun vluchten naar Umbria beginnen, maar op de site is hun vlucht voor 4 juli nog niet gecanceld.

KLM vliegt alweer een tijdje op Rome, verder gaan Easyjet en Alitalia ook weer beginnen met hun vluchten.

Zie verder: Reizen naar Umbrië

Hoe veilig is het in Umbrie?

Umbrië heeft al 10 dagen lang geen nieuwe besmettingen meer en behoort tot een van de 3 regio’s waar slechts weinig mensen door het coronavirus gedood zijn en waar vandaag nog maar 29 mensen met het virus in het ziekenhuis liggen.(5 juni).
Kijk hier voor een actueel gedetailleerd overzicht van alle corona-gevallen in Italië, zowel per regio als per provincie

 

Aangepaste regels bij reserveren

Je kunt bij ons nu een kamer reserveren, waarbij pas hoeft te betalen, als de reis definitief door kan gaan. Deze mogelijkheid bieden we alleen voor nieuwe reserveringen die worden gemaakt vanaf 3 juni en geldt alleen voor het seizoen van 2020. 

 

Update 16 mei 2020

De Raad van Ministers heeft gisteravond 15 mei op voorstel van president Giuseppe Conte en minister van Volksgezondheid Roberto Speranza een wetsbesluit goedgekeurd waarin verdere maatregelen worden ingevoerd voor de periode van 18 mei tot en met 31 juli 2020 m.b.t. het reizen, de economische en productieve activiteiten en de sancties.

Reizen

Vanaf 18 mei 2020 is reizen binnen dezelfde regio niet aan beperkingen onderworpen. De staat of de regio’s kunnen beperkende maatregelen binnen de regio vaststellen, indien de besmettingen weer toenemen.

Tot 2 juni 2020 is reizen met openbaar en particulier vervoer naar een andere regio, dan waar je je op dit moment bevindt, verboden, evenals het reizen van en naar het buitenland. Uitgezonderd hierop zijn bewezen urgente werkbehoeften of om gezondheidsredenen. Terugkeer naar huis is wel toegestaan. 

Vanaf 3 juni 2020 kan je weer reizen tussen verschillende regio's. De staat of de regio’s kunnen beperkende maatregelen vaststellen, indien de besmettingen in bepaald regio’s weer toenemen.
Deze regels zijn ook van toepassing op reizen van en naar het buitenland, die alleen kunnen worden beperkt door overheidsmaatregelen, ook met betrekking tot specifieke staten en gebieden, overeenkomstig de beginselen van geschiktheid en evenredigheid met het epidemiologische risico en in overeenstemming met de beperkingen die voortvloeien uit de regulering van de Europese Unie en internationale verplichtingen. 

Personen, die positief getest zijn op het coronavirus, die in thuisquarantaine zitten en personen, die er nauwe contacten mogen niet reizen.

Groepsvorming blijft verboden

Bron: http://www.governo.it/node/14610

 

Update 14 mei 2020

De Europese Commissie

Het opheffen van de reisrestricties van Europa zal in een aantal fases gaan. De grenzen tussen regio’s en Europese lidstaten gaan daarbij als eerste weer open.
Dat zei de Europese Commissie gisteren tijdens een persconferentie over de toerismeplannen omtrent corona.

Fase 0
Momenteel bevinden we ons nog in fase 0, waarbij alleen bepaalde personen nog vrij mogen reizen. Bijvoorbeeld transport-, grens- gedetacheerde en seizoensarbeiders en medisch personeel.

Fase 1
In fase 1 moeten de reisbeperkingen en grenscontroles in de hele EU geleidelijk worden opgeheven, te beginnen tussen regio’s, gebieden en lidstaten die de coronasituatie onder controle hebben. Tijdens deze fase moet het reizen vergemakkelijkt worden voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Fase 2
De laatste fase is fase 2. Daarin moeten alle coronavirus-gerelateerde beperkingen en controles aan de binnengrenzen worden opgeheven, terwijl de noodzakelijke gezondheidsmaatregelen worden gehandhaafd.

Bron: 

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/communication_freemovement_nl.pdf

 
Zoals je leest, ze geven geen datum af.

Landen beslissen daar zelf over, zowel over wanneer ze hun grenzen openen voor toeristen, en vanaf wanneer hun eigen bevolking weer kan reizen.

Zowel Duitsland als Oostenrijk kondigden vandaag aan dat ze van plan zijn om alle grenzen weer vanaf 15 juni te openen.
Zullen de andere landen dan volgen?

 

Hoe is het in Italië?

In Italië neemt het aantal besmettingen goed af en in Umbrië zijn er weinig tot geen nieuwe besmettingen meer sinds 13 april.  

Vanaf 4 mei mogen de Italianen hun huis verlaten niet alleen voor de boodschappen, maar ze mogen ook op bezoek bij familie in de eigen regio/provincie.
- Ze mogen ook weer boodschappen doen buiten de eigen gemeente, maar binnen de eigen regio/provincie.
- De parken zijn weer open, zodat men voorzichtig buiten kan gaan wandelen.

Vanaf maandag 18 mei gaan alle winkels in Italië openen en niet gefaseerd zoals eerder aangekondigd door de overheid. Verder mogen dan ook de kapsalons weer open en ook de bars en restaurants i.p.v. 1 juni. 
 
- Overal dient men minimaal 1 m afstand bewaren en zal er op toegezien worden, dat alle veiligheidsmaatregelen genomen worden.
- Buitenshuis is men verplicht een masker te dragen.  
- Grote groepen zijn nergens toegestaan.

Over het komende toeristenseizoen in Italië bestaat vooral heel veel onzekerheid. De Italiaanse overheid is overtuigd van het belang van de toeristische industrie, goed voor zo’n 13 procent van het bruto nationaal product. Maar de regering weet nog niet precies hoe de komende zomer eruit gaat zien. 

Alles hangt af van de besmettingscurve: groeit het aantal besmettingen de komende weken, dan trekt men de teugels weer aan.

Abbonarsi

Suggerimenti gratuiti su Umbria

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni si trova nel cuore dell'Umbria. Cerchiamo di realizzare i vostri sogni e le vacanze non è mai stato così facile!

B&B Le 4 Stagioni

Guardatevi intorno il nostro sito per vedere che l'Umbria ha da offrire e ciò che abbiamo in serbo per voi. Ci vediamo in Umbria!