Blog van Anna

Le 4 Stagioni Bed & Breakfast

Sentirsi a casa in Umbria

Het Weer in Umbrië

Het Weer in Umbrië

Wil je weten hoe het weer eruit ziet voor je vakantie in Umbrië?

Uiteraard kan je dan op een van de weerapps kijken, maar voor je planning is het ook fijn om globaal te weten wat de verwachting is, als je lang van te voren wilt boeken. Het weer in Umbrië hangt namelijk sterk af van de seizoenen.

Umbrië heeft een middenlands zeeklimaat. In de zomer is het droog met veel zon, terwijl de winters koud en nat kunnen zijn, zeker op grotere hoogte in de Apennijnen. De meeste neerslag valt in de periode november tot en met maart. In de bergen valt er dan sneeuw, die maandenlang kan blijven liggen. De droogste periode is van juli tot en met september.

Umbria heeft een uitzonderlijk gezond klimaat met vele zonuren. De zonnigste maanden zijn juni en juli met gemiddeld 9 uur zon per dag. De gemiddelde dagtemperatuur in Umbrië varieert van 10° C.  in januari tot 30° C. in juli. De perfecte balans tussen de prettige temperaturen en het geringe vochtigheidsgehalte is een weldaad voor het menselijk lichaam.

Beste reistijd

Als je op reis gaat, wil je graag weten, wat je qua temperatuur te wachten staat, zodat je de juiste kleding kunt meenemen. Vandaar een overzicht per maand. Neem in geval van twijfel altijd kledingstukken mee, die je ook over elkaar heen aan kunt trekken, dat scheelt weer in de koffer.

Wanneer je de de keus hebt en veel wilt zien, of wilt wandelen of fietsen kan je het beste in voorjaar of najaar komen, zodat je de drukke, hete zomermaanden ontloopt.

Umbrië van maand tot maand

sneeuw op het terras in januari of februari

Januari:

Gemiddelde temperatuur 6° C. met uitschieters naar -12° C. en naar +15° C. Over het algemeen is het helder weer.

Februari:

Dit is de koudste maand van het jaar, de gemiddelde temperatuur is 5° C. Af en toe valt er sneeuw, maar meestal is die 's middag als de zon schijnt al weer verdwenen.

Maart:

De lente begint, de natuur ontwaakt. Regelmatig valt er een regenbui, de gemiddelde temperatuur stijgt naar 12° C.

April:

klaprozen in april

Het weer is wisselvallig. De gemiddelde temperatuur is 17° C. De papavers staan in volle bloei. April is een ideale maand om te wandelen en steden te gaan bezichtigen.

Mei:

het weer in mei, bloeiende brem

Het is volop voorjaar, alles groeit en bloeit. De omgeving kleurt geel door de bloeiende bremstruiken, die ook een zoet aroma verspreiden. De gemiddelde temperatuur van 22° C. is zeer aangenaam.

Juni:

De zomer begint. De natuur is op zijn mooist, de vogeltjes zingen het hoogste lied en aan het eind van de maand verlichten de vuurvliegjes de avond. Het weer is stabiel en zonnig met een gemiddelde temperatuur van 25° C.

Juli:

zonnebloemen in juli

Stabiel weer met een gemiddelde temperatuur van 28° C. en veel zon. De velden kleuren geel door de zonnebloemen. De krekels zorgen voor een avondconcert.

Augustus:

het weer in augustus, strobalen

De warmste maand van het jaar met een gemiddelde van 30° C. Er valt af en toe een onweersbui. Het graan wordt geoogst.

September:

het weer in september, oogst van de druiven

De eerste helft van de maand blijft het warm gemiddeld 25° C. daarna worden de ochtenden en de avonden koeler. De natuur toont de sporen van een lange, droge en mooie zomer. Een ideale maand voor wandelaars. Deze maand worden de druiven geoogst.

Oktober:

het weer in oktober het kan mistig zijn's morgens

De dagen worden korter de temperatuur daalt naar 19° C. De mist in de bergen zorgt voor prachtige plaatjes. Een prima maand om veel steden te bezoeken.

November:

het weer in november verkleuring van de sagrantino bladeren

Het is tijd om de olijven te plukken. Overdag als de zon schijnt kunnen de temperaturen nog oplopen tot 20° C, maar zodra de zon onder is, zakt de temperatuur naar 10° C. Af en toe een regenbui, zodat de natuur zich weer langzaam kan herstellen van de droge zomer.

December:

Een wisselvallige maand met net zoveel mooie als slechte dagen. De gemiddelde temperatuur is overdag 9° C.

Abbonarsi

Suggerimenti gratuiti su Umbria

B&B Le 4 Stagioni

B&B Le 4 Stagioni si trova nel cuore dell'Umbria. Cerchiamo di realizzare i vostri sogni e le vacanze non è mai stato così facile!

B&B Le 4 Stagioni

Guardatevi intorno il nostro sito per vedere che l'Umbria ha da offrire e ciò che abbiamo in serbo per voi. Ci vediamo in Umbria!